Slovenský zväz florbalu – (SZFB) sa na začiatok novej sezóny pripravoval dlhšie ako po minulé roky. Novinkou v sezóne 2014/2015 bude nový hrací systém v podobe  postupu do Salming Extraligy, resp. zostupu do Mužskej 1. ligy.

V Salming Extralige sa v sezóne 2014/2015 predstaví 12 tímov, ktoré budú hrať systémom každý s každým dvojkolo (doma a vonku). Do nadstavbovej časti, resp. Play-Off postupuje prvých 8 celkov, kde si tímy umiestnené na prvých troch pozíciach vyberú svojho súpera do štvrťfinále Play-Off. Tímy umiestnené na 1., 2. a 3. mieste po základnej časti si budú vyberať súpera do štvrťfinále Play-Off z tímov, čo skončili na 5. – 8. mieste po základnej časti.  Play-Off sa hrá na 3 víťazné zápasy.

Zostup do Mužskej 1. ligy má zaručený tím, ktorý skončí na poslednom, teda 12. mieste v Salming Extralige. Tím, ktorý skončí na 11. mieste hrá baráž s tímom, ktorý skončil na 2. mieste v Mužskej 1. lige. Baráž sa hrá na 3 víťazné zápasy a víťaz postupuje, resp. zostáva v Salming Extralige.

 V sezóne 2014/2015 sa v Salming Extralige predstaví aj tím M-Šport Salming Trenčín, ktorý kúpil licenciu od ŠK Victory Stars Nová Dubnica.  V Dubnici hrávalo len 5 dubníckych hráčov a ostatní boli z pôvodného M – Športu Trenčín. Na to, aby mohol M- Šport kúpiť licenciu od Dubnice, musel postúpiť do Mužskej 1.ligy, a keďže sa im to podarilo, dokázali sa dohodnúť s Dubnicou na kúpe jej licencie.

Tímy, ktoré sa zúčastnia Salming Extraligy v sezóne 2014/2015

FbO Florko Košice, ATU Košice, Tsunami Stupava, ŠK 1. FBC Trenčín, FBC Predator Sabinov, VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava, FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, ŠK Slávia SPU DFA Nitra, FBK Nižná, M-Šport Salming Trenčín, FBC Mikuláš Prešov ŠK Lido Prírodovedec.