Slovenskí reprezentanti zvíťazili v prvom skupinovom zápase na Majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu nad reprezentáciou Japonska 9:4.

SLOVENSKO vs Japonsko 9:4 (3:1, 2:2, 4:1)  

Góly Slovenska: 13:20: 1:1 – Lukáš Řezanina (Matej Novák), 15:24: 2:1 – Marek Koščo (Martin Kubovič), 15:45: 3:1 – Ladislav Gál (Lukáš Řezanina), 24:09: 4:1 – Ladislav Gál (Lukáš Ujhelyi), 26:05: 5:1 – Martin Grlický (Martin Kubovič), 41:06: 6:3 – Patrik Pelegrin (Jan Komínek), 44:16: 7:3 – Martin Kubovič (Ladislav Gál), 45:24: 8:3 – Lukáš Řezanina (Václav Komačka), 57:56: 9:3 – Jan Komínek (Roman Zeliezka)

Góly Japonska: 09:03: 0:1 –  Naoki Matsuba (Kenta Higuchi), 27:09: 5:2 – Naoki Matsuba (Ichiro Ueda), 37:22: 5:3 – Shunkei Kuraba, 59:37: 9:4 – Yasunori Hirokawa (Ichiro Ueda).

Od začiatku zápasu sme jasne vo všetkých herných situáciach dominovali, no napriek veľkej prevahe sme sa gólu ako prví nedočkali. V 10. minúte otvoril skóre zápasu Japonec Matsuba, ktorý z brejku prestrelil brankára Adama Kalčoka. Slováci až do 14. minúty nevedeli nájsť gólový recept na pozornú japonskú obranu. V 14. minúte vyrovnal kapitán Lukáš Řezanina. Postupne ho v rozmedzí viac ako dvoch minút nasledoval Marek Koščo a Ladislav Gál a z nepriaznivého stavu 0:1, sa tak šlo do šatní po prvej tretine za stavu 3:1 pre našich reprezentantov.

cats

 

Do druhej dvadsaťminútovke sme lepšie vstúpili my, keď v 25. minúte svoj druhý gól v zápase strelil Ladislav Gál, ktorému asistoval Lukáš Ujehlyi. O dve minúty neskôr zvýšil náskok Slovenska už na štyri góly Martin Grlický. Na konci druhej tretiny sme však dostali dva góly, ktoré vrátili Japoncov opäť do zápasu. Po štyridsiatich minútach sa išlo do šatní za stavu 5:3. 

Tretia tretina bola už v  jasnej réžii Slovákov, ktorí v poslednej tretine strelili štyri góly. V 42. minúte z rozohrávky v rohu Jan Komínek perfektne našiel voľného Patrika Pelegrina, ktorý zavesil loptičku do pravého rohu chytúceho Higuchiho. V 45. minúte, tak ako Marek Koščo a Martin Grlický si svoj gólový účet v mužskej reprezentácii a najmä na Majstrovstvách sveta otvoril  ďalší juniorský reprezentant, Martin Kubovič. V 46. minúte sa svojim druhým gólom v zápase presadil kapitán Lukáš Řezanina. Gólový účet Slovákov uzatvoril v 58. minúte Jan Komínek, ktorý bekhendom prestrelil japonského brankára. Na jeho gól mu asistoval Roman Zeliezka. Japonci dvadsaťtri sekúnd pred koncom už len skorigovali výsledok zápasu, keď nám dali Japonci zo štandardnej situácie na konečných 9:4 pre našich reprezentantov.

Za najlepšieho hráča zápasu zo strany slovenského tímu bol vyhlásený obranca Václav Komačka. Naši reprezentanti dnes majú voľný deň, kde si rozanalyzujú včerajší zápas a následne sa budú už len upierať na ďalší skupinový zápas, proti Kórejskej republike. Zápas začína zajtra (pondelok 8.12.2014) o 10:00 a pozrieť si ho môžte TU:

Zostavy:

Slovensko: Kalčok (Turek) – Komačka, Novák, Bulko, Joščák, Koščo, Šefčík, Hrín – Ujhelyi, Řezanina, Gál – Pelegrin, Zeliezka, Komínek – Kubovič, Grlický, Halás – Konečný, Petróci

Japonsko: Hihuchi (Yagyu) – Kimura, Shiba, Tsudome, Yamashita, Watabe, Terada – Akagami, Kurata, Masuura – Matsuba, Hirokawa, Ueda – Iwasaki, Kurabab, Shimada – Nishii, Ishikawa, Kano.

 

Foto: IFF