Mužská reprezentácia v dnešnom druhom skupinovom zápase na Majstrovstvách sveta porazila reprezentáciu Južnej Kórei vysoko 15:2. Hetrikom sa blysli dvaja slovenskí reprezentanti, a to Jan Komínek a Martin Joščák. Jan Komínek okrem troch gólov zaznamenal aj jednú asistenciu a bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu zo slovenskej strany. 

Slovensko – Kórejská republika 15:2 (5:1, 4:1, 6:0)
Góly: 12. Komínek (Bulko), 12. Kubovič (Halás), 12. Komačka (Gál), 18. Komínek (Pelegrin), 20. Řezanina (Hrin), 30. Komačka (Gál), 31. Joščák (Zeliezka), 35. Joščák (Komínek), 38. Kubovič (Grlický), 41. Joščák (Řezanina), 44. Gál (Řezanina), 53. Novák (Konečný), 58. Konečný (Petróci), 59. Koščo (Grlický), 60. Komínek (Pelegrín) – 7. Jun Oh Lee (Kwang Hwan Jeon), 39. Jong Suk Šin (Baek Hee Lee)
Vylúčenia: 3:5 (dvojminútové), presilovky: 4:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Lim, Sharil (obaja Singapur) 132 divákov.
Zostava SR: Turek (Kalčok) – Joščák, Bulko, Šefčík, Koščo, Komačka, Hrin, Novák – Komínek, Zeliezka, Pelegrín – Halás, Grlický, Kubovič – Gál, Řezanina, Ujhelyi – Petróci, Konečný

Zápas tak ako proti Japonsku nezačal pre našich reprezentantov úplne podľa svojich predstáv, keď v 6. minúte šiel na trestnú lavicu Marek Bulko. Kórejčania po minúte a desiatich sekundách využili túto presilovku, keď spoza tela z polovice ihriska vystrelil JunOh Lee, ktorý prestrelil chytajúceho Dominika Tureka. Následne prišiel v 12. minúte slovenský hurikán, ktorý dokázal streliť v priebehu 22 sekúnd tri góly do kórejskej brány. V presilovke najskôr vyrovnal Komínek, ktorého nasledovali Kubovič a Komačka. Prvý Jan Komínek v 18. minúte pridal svoj druhý gól v zápase, keď Patrik Pelegrin pekne prenikol cez korejskú obranu a následne tesne pred bránkou prihral voľnému Komínkovi, ktorý pohotovo zakončil do prázdnej brány. Následne v 20. minúte zvýšil náskok Slovenska o štyri góly kapitán Lukáš Řezanina. 

repree

                                                                                                                                                              V druhej tretine prišla osem minútová gólová chvíľka Slovenska, keď od 30. minúty až do 38. minúty slovenskí reprezentanti strelili štyri góly. Za spomenutie stojí, že z týchto štyroch gólov dali Slováci tri počas presilovky a jeden počas oslabovky! Počas druhej tretiny sa dvoma gólmi presadil Martin Joščák a po jednom dali Václav Komačka a druhý gól v zápase strelil Martin Kubovič. V 39. minúte sme inkasovali druhý gól, ktorého autorom bol JongSuk Shin. Do šatní sa tak po štyridsiatich minútach odchádzalo za stavu 9:2 pre našu reprezentáciu. 

Posledná tretia tretina bola tak ako v zápase s Japonskom naša gólovo najúrodnejšia, keď v nej svoj hetrik spečatil Martin Joščák a Jan Komínek. Následne sa do listiny strelcov ešte zapísali Marek Koščo, Jakub Konečný, Matej Novák a Ladislav Gál. Nad Kóreu sme nakoniec vyhrali vysoko 15:2. 

Hlasy po zápase: (zdroj SZFB) 

Tréner Kórejskej republiky Michal Blažík:

„Súper bol jednoznačne lepším tímom. Mojim zverencom chýbajú skúsenosti a konfrontácia so svetovým florbalom. Celý rok hrajú len medzi sebou, a tak sú z rôznych situácii prekvapení. Sú zvyknutí, že im rozhodujú ľudia, ktorých poznajú. Momentálne na viac nemáme, a tak sa sústredíme na súboj s Japonskom.“

 Tréner Slovenska Miroslav Sága:

„Kórea bola pomalším tímom než Japonci. Viac zatiahli rozostavenie na ihrisku oproti hre s USA a prekvapili nás úvodným gólom z presilovky. Povinnú jazdu a stanovený cieľ sme splnili bez zranení a šancu zahrať si dostali všetci hráči. Mrzia nás zbytočné vylúčenia, no boli odpískané trochu zvláštnym spôsobom. Obrannú činnosť sme o niečo vylepšili, no nebolo to ešte celkom ono. Čakajú nás už len silní súperi a každé zaváhanie môže zlomiť vývoj zápasu v náš neprospech.“

 Najlepší hráč zápasu Jan Komínek (Slovensko):

„Oproti zápasu s Japonskom sme zlepšili svoju hru a máme na čom stavať v súboji proti USA. Víťazstvo nás všetkých teší a som rád, že som aj ja pomohol tímu hetrikom.“

 Po výhre Slovenska nad Kóreou a USA nad Japonskom už s určitosťou vieme povedať, že sa slovenskí florbalisti spolu s americkými zúčastnia osemfinálových bojov na tohtoročných MS. O tom s kým sa stretneme v osemfinále rozhodnú zajtrajšie zápasy, kde sa v našej skupine C bude rozhodovať o víťazovi našej skupiny, ktorý sa stretne s posledným tímom zo skupiny B, kde sa nachádza Česko, Nórsko, Estónsko a Švajčiarsko. Druhý v poradí v našej skupine sa stretne v osemfinále s tretím zo skupiny B. 

Úvodné buly zajtrajšieho posledného skupinového zápasu medzi Slovenskom a USA je naplánované na 10:00. Zápas sa bude dať naživo pozerať na oficiálnom Youtube kanáli iFF TU: 

Zdroj: szfb.sk, IFF