Počas víkendu sa konalo 16. a 17. kolo mužskej Salming extraligy. Boje o Play-Off sa stále viac a viac vyostruje a aktuálne je medzi treťou Stupavou a deviatou Nižnou rozdiel len štrnásť bodov. 

V sobotu 17.1.2015 sa v Trenčíne odohrali dva zápasy. M-Šport si na svoje konto pripísal prehru so Stupavou 3:6, čo opäť sťažilo Trenčanom postupovú pozíciu o Play-off. Trenčiansky FBC si poradil s Nitrou hladko 9:1. Žilina privítala Sabinov. Začiatok nevyšiel Žilinčanom podľa predstáv, keď už v čase 1:39 prehrávali 0:2. „Kobylky“ dokázali ešte znížiť na 1:2, no následne v jedenástej minúte inkasovali tretí gól. Od druhej tretiny sa však zápas niesol už v réžii „Kobyliek“, ktoré napokon zdolali „Predátorov“ zo Sabinova 9:5. Nižná je na domácom ihrisku v Tvrdošíne veľmi silná, čo potvrdila aj v zápase s Prešovom. Prešovčanom nedali chlapci spod Ostražice prakticky žiadnu šancu a porazili ju vysoko 15:3. Vyrovnaný súboj sa dal predpovedať už pred zápasom v Košiciach, kde sa stretli domáci hráči z košického ATU a bratislavský Hurikán. Hurikán už pomaly tradične v zápasoch doháňa niekoľkogólové vedenie súpera. Výnimkou nebol ani zápas proti ATU Košice. „Akademici“ vyhrávali po druhej tretine už sľubne 4:1, avšak v tretej tretine prišiel vyššie spomínaný obrat Hurikánu, ktorý dokázal troma gólmi poslať zápas do predĺženia. V ňom boli viac úspešnejší Košičania, a tak vyhrali 5:4 po predĺžení. Druhý košický tím, Florko Košice si poradilo v dôležitom zápase v boji o Play-off s Lidom Prírodovedec 12:8. 

1904010_709847155766784_4233518129751696690_n

                                                                                                                                                             V nedeľu 18.1.2015 si ATU Košice poradilo s Lidom Prírodovedec 8:4. Florko odplatilo Hurikánu prehru z Bratislavy, kedy prehrali „Florkáči“ 2:5. Tentoraz boli v odvete úspešnejší Košičania, ktorí zdolali bratislavský Hurikán 5:4 po predĺžení. Florku sa v zápase s Lidom zranila najväčšia opora tímu, Marián Zemen, ktorý bude pauzovať štyri zápasy. V prvom vzájomnom zápase s Hurikánom Bratislava sa zranil Tomáš Kopčák, ktorý po súboji s Lukášom Miščíkom utrpel trojnásobnú zlomeninu kľúčnej kosti a do konca sezóny si nezahrá. Florko až na týchto zranených hráčov ma relatívne stabilizovaný káder, čo sa ukazuje aj v posledných výsledkoch úradujúceho majstra, keď z posledných štyroch zápasov Košičania nazbierali už deväť bodov a bojujú tak o postup do Play-off.  Prešovčania poriadne potrápili „Kobylky“ zo Žiliny. Žilinčania v polovici zápasu vyhrávali vysoko 6:0, avšak potom prišiel gólový hurikán Prešova, ktorý dokázal streliť štyri góly, a tak zápas ešte zdramatizovať. Prekvapenie sa však nekonalo a Žilina si poradila s Prešovom 6:4. Veľkú zásluhu na víťazstve „Kobyliek“ má Marián Galovič, ktorý strelil v zápase hetrik a na jeden gól prihral. „Gólové hody“ mali v Sabinove, kde domáci tím privítal Nižnú. V zápase mohli diváci vidieť až dvadsaťjeden gólov.  „Predátori“ museli v tretej tretine poriadne zabrať, keďže po druhej tretine prehrávali 6:9. Sabinov si nakoniec poradil s Nižnou 11:10. Pekný florbal sme mohli vidieť v Stupave, kde sa stretol líder tabuľky, ŠK 1. FBC Trenčín a domáci tím, ktorý je aktuálne na tretej pozícii, Tsunami Stupava. Stupavčania vstúpili do zápasu bleskurýchle, keď už v čase 2:49 vyhrávali zásluhou Jakuba Petrulu a Ľubomíra Šimunu 2:0. Ku koncu druhej tretiny však Trenčín dokázal zmazať dvojgólové manko súpera, zásluhou Michala Amricha a Matúša Kukaňa. V štyridsiatejdruhej minúte šli Trenčania po góloch Zeliezku a Porubana už do dvojgólového vedenia. Fantastický obrat však predviedli Stupavčania, ktorí za necelé dve minúty dokázali Trenčínu streliť tri góly. Po góloch Steinhubela, Valachoviča a Kubaského sa však dokázal Trenčín spamätať a v päťdesiatejdruhej minúte vyrovnal na 5:5 svojim druhým gólom v zápase Roman Zeliezka. V predĺžení gól nepadol, a tak sa o víťazovi tohto divácky atraktívneho zápasu rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde boli úspešnejší Stupavčania. Za Stupavu sa v nájazdoch presadili dvaja juniori, Martin Kubovič a Oliver Kubaský, za Trenčín len Marek Bulko. Stupava tak odplatila prehru z Trenčína, kedy prehrala s hráčmi spod hradu Matúša Čaka 5:8. Beznádejne posledná Nitra utrpela ďalšiu vysokú porážku. Trenčiansky M-Šport si napravil chuť po sobotnej prehre so Stupavou a zdolal Nitru vysoko 18:4. 

102

                                                                                                                                                      Extraligový víkend nám okrem dramatických zápolení priniesol aj veľa gólov. V dvanástich zápasoch padlo celkom 165 gólov, čo je takmer štrnásť gólov na zápas. 18. a 19. kolo mužskej Salming extraligy je na pláne v sobotu 31.1.2015 a v nedeľu 1.2.2015. 

Foto: Júlia Blažejová,  Facebook: FbO Florko Košice, M-Šport Salming Team Trenčín.