Vo štvrtom kvalifikačnom zápase sa slovenské reprezentantky stretli v sobotnom zápase s Talianskom. Dal sa očakávať podobný priebeh zápasu ako s Veľkou Britániou, no nebolo to úplne tak. 

Slovensko vs Taliansko 11:2 (2:0, 3:1, 6:1)
Góly Slovenska: 6. P. Hudáková (Košturiaková), 11. M. Šponiarová (Ferenčíková), 25. Ferencová (Košturiaková), 31. Klapitová (Košturiaková), 34. Ferenčíková (Košturiaková), 42. Kadučáková (Sádecká), 45. Hudáková (Ďuríková), 46. Stredanská (Ferencová), 51. P. Hudáková (Janegová), 52. Ferencová, 60. Boľová Góly Talianska:  23. Messereová (Reinstadlerová), 57. Di Colová (Fischioneová).

Slovenky úvod zápasu trocha podcenili a gólovo sa prebudili až v šiestej minúte, keď Slovensko poslala prvýkrát do vedenia  Paulína Hudáková. Do konca prvej tretiny sme ešte dokázali streliť jeden gól, a to zásluhou Michaely Šponiarovej. 

 

cats

                                                                                                                                                            Už v dvadsiatej tretej minúte však udreli v presilovke Talianky, ktoré znížili stav stretnutia na 1:2. O  necelé tri minúty Slovenky po góle Alexandry Ferencovej využili presilovú hru a stav bol 3:1. Do konca druhého dejstva zápasu sa ešte gólovo presadila Katarína Klapitová a Denisa Ferenčíková. Stav po druhej tretine bol 5:1.

Slovenky sa po dohovore s trénerom strelecky viac presadzovali, čo bolo vidieť už na výkone od polovice zápasu. V tretej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi. Hetrik v zápase zavŕšila Paulína Hudáková, po druhýkrát sa v zápase presadila Alexandra Ferencová, po jednom góle ešte pridali Miroslava Kadučáková, Monika Stredanská a svoj premiérovi gól v ženskej reprezentácii zaznamenala tridsať deväť sekúnd pred koncom zápasu iba šestnásťročná Šárka Boľová.  V päťdesiatej siedmej minúte sme inkasovalo gól z hokejky Di Colovej. Slovenky tam porazili Talianky vysoko 11:2. 

Po tejto výhre sme si už definitívne zabezpečili miestenku na decembrových MS vo fínskom Tampere.

Hlasy po zápase: 

Paulína Hudáková (Autorka hetriku v zápase): 

„Už od začiatku sme si mysleli, že to bude jednoduchý súper, ktorého sfúkneme veľkým počtom gólov. Podcenili sme to, čo by sa stávať nemalo. Od samého začiatku sme nedokázali využiť a pripraviť si poriadne gólové šance. Naše súperky hrali pozorne v obrane a dokonca sa snažili premeniť rýchle protiútoky. Po príhovore trénera cez prestávku sme sa snažili riadiť pokynmi, čo sa nám podarilo. Častejšou streľbou sme sa dostali do rozbehnutého zápasu, síce sme nevyužili veľké množstvo šancí, ale postupom času sa roztrhlo aj očakávané vrece s gólmi. Zápas sa nám podarilo dokončiť podľa našich predstáv a tešíme sa na zajtrajší zápas proti Rusku.“

Monika Stredanská (Útočníčka): 

Hrala som až od druhej tretiny, no bolo ťažké nastúpiť na už rozohraný zápas. Ale oproti zápasu s Českom to bolo naozaj voľné tempo, málo a hlavne z diaľky sme strieľali. Talianky väčšinou len bránili a boli sme stále na ich polovici. Hrali systémom 2-1-2, nemohli sme teda posielať krížne nahrávky, a tým pádom sme museli hrať okolo a strieľať od mantinelov, od obrancov a pod.“