V tom istom termíne ako turnaj Belgrade Open v Belehrade, sa koná aj štvrtý ročník florbalového turnaja South Bohemia HB Beton Cup. Ten sa organizuje v českom meste Jindřichův Hradec.  V predošlom ročníku sa turnaja zúčastnili najlepšie české florbalové tímy ako Tatran Střešovice, FBŠ Bohemians či Technology Mladá Boleslav… Nasledujúci ročník sa však organizátori rozhodli zaradiť do turnaja viac regionálnych tímov.

sbsc2014-101-620x413

V rámci letnej prípravy pricestuje do Jindřichůvho Hradca mužský extraligový tím FbO Florko Košice a ženské florbalové extraligistky z FBC Mikuláš Prešov

Florko Košice sa na turnaji predstaví v skupine „A“, v ktorej sa odohrá zápasy s českými tímami. V piatok 7.8.2015 nastúpia „Florkáči“ už ráno o 8:00 na prvý skupinový  zápas proti TJ Sokol Telč, a potom o 17:00 sa stretnú s FBC 98 Chomutov. V sobotu 8.8.2015 si skrížia hokejky s FBC Štíři České Budějovice. 

Ženských tímov je na turnaji len päť, a tak sú všetky zaradené do jednej skupiny, v ktorej každý s každým odohrá jeden zápas. Prešovčanky začnú svoju púť na turnaji v piatok o 17:00, kedy sa stretnú s českým FBC Spartak Přerov. O tri hodiny neskôr na nich bude čakať druhý súper na turnaji  – 1. FbK Tábor. Dva zápasy na slovenské florbalistky čakajú aj v sobotu. Najskôr sa o 11:00 stretnú s Florbalom Soběslav a posledný skupinový zápas odohrajú o 17:45 s domácim FK Slovan J. Hradec.

Foto: sbcjh.cz