Košické ATU sa v minulej sezóne prebojovalo až do finále, v ktorom však podľahlo žilinskému Grasshoppersu 1:3 na zápasy. Podľa slov trénera ATU Košice, Róberta Bučka, sklamanie po nezískaní vytúženého titulu trvalo asi desať minút. Aké ciele má ATU Košice do novej sezóny? Na to nám odpovedal tréner Róbert Bučko.

Ako hodnotíš s odstupom času predchádzajúcu sezónu, v ktorej ste skončili na druhom mieste? Odišlo už sklamanie po tom, čo ste nezískali vytúžený titul? 

„Ak to zhrniem do jedného, tak minuloročná sezóna bola výborná, dostali sme sa do finále cez silné mužstvá, ktoré som považoval za favoritov na titul, škoda posledného kroku, ktorý býva najťažší. Sklamanie trvalo asi desať minúť, potom sme si v šatni celé mužstvo niečo povedali a išli sme oslavovať.

S akými ambíciami vstupuje ATU do novej sezóny?

„Do novej sezóny mám v pláne dať šancu juniorom a vychovať hráčov do budúcnosti. Hrať hornú polovicu tabuľky a pripraviť sa na play-off.“

Ako sa počas leta obmenil káder? Kto prišiel a naopak kto odišiel?

 „Odišiel Lukáš Ujhelyi a Matuš Bučák, nikto cudzí neprišiel, dám šancu našim juniorom.

Ako prebiehala letná príprava? Akých turnajov ste sa zúčastnili či aké prípravné zápasy ste odohrali?

„Po sezóne som dal chlapcom voľno a zišli sme sa začiatkom augusta. Trénovali sme na atletickej dráhe a v telocvični. Zúčastnili sme sa kvalitne obsadeného turnaja v Poľsku a odohrali sme prípravný zápas s Prešovom.“

Foto: Facebook – ATU Košice

Autor: Lukáš Chovan