Ďalšie dvojkolo Mužskej 1. ligy malo na programe viacero zápasov, no najviac asi zaujali dva. Súboj neporazených – Detvy s Trnavou a Nitry s Modrou, teda mužstiev, ktoré zatiaľ nebodovali.

Detva ostáva na čele

Po tom, ako si v Detva najskôr bezproblémov poradila s Modrou, čakala v nedeľu na Trnavu, v priamom súboji o vedúcu pozíciu. Domáci boli počas celého zápasu vo vedení, a najmä poslednú tretinu sa takmer iba bránili. Trnave sa podobne ako pred rokom nakoniec podarilo vyrovnať pri hre bez brankára. Detvu môže tešiť, že vďaka lepšiemu skóre ostáva na prvom mieste.

DTF team Detva Joxers vs FBC Blueberries Modra   15:2  (4:1;3:1;8:0)

DTF team Detva Joxers vs FBC 11 Trnava  3:3   (2:0;1:1;0:2)

 

Trnava tiež bez prehry

Trnava odštartovala ligu dvoma domácimi víťazstvami, na ktoré chceli nadviazať aj na palubovkách súperov. V sobotu brali dva body z neďalekej Nitry a v nedeľu bod za remízu v Detve, kde ešte tri minúty pred koncom prehrávali o dva góly. Oba tímy tak ostávajú neporazené a so 7 bodmi s miernym odstupom na čele tabuľky.

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs FBC 11 Trnava  1:3       (0:1;1:1;0:1)

DTF team Detva Joxers vs FBC 11 Trnava   3:3       (2:0;1:1;0:2)

 

Topoľčany cez víkend tiež trojbodové

Légia si cez víkend najskôr poradila s Likavkou, aj keď po dvoch tretinách prehrávala už o 4 góly, no záverečnú časť vyhrali 6:0 a otočili priebeh takmer strateného zápasu. V nedeľu cestovali do Dolného Kubína, kde pre zmenu neudržali dvojgólový náskok a zápas sa tak skončil nerozhodne.

Legia Topoľčany vs Meteníci Likavka    9:7  (1:4;2:3;6:0)

Žatva 90 Dolný Kubín vs Legia Topoľčany   7:7  (4:4;1:3;2:0)

 

Košice čiernym koňom súťaže

Nováčik súťaže Žltý sneh Košice odohral cez víkend iba jeden zápas, keďže Gajary mali preložené kolo. V domácej hale ich čakali dovtedy stopercentní bratislavskí Sniperi, ale tí svoju dobrú formu z úvodu nepotvrdili a prehrali. Žltý sneh tak až na tesnú prehru s Trnavou bezchybný.

Žltý Sneh Košice vs TJ Sokol Gajary     odložené       

Žltý Sneh Košice vs Snipers Bratislava  8:5    (6:1;0:2;2:2)

 

Spišiaci taktiež body nedarovali

„Mladé šípy“ mali podobný program ako Žltý sneh a čakal ich teda jediný zápas proti Snipers. Bratislavčania boli favoritom, no nezískali ani bod po tesnej prehre. Spišská Nová Ves tak má na konte 4 body a zápas k dobru.

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves vs Snipers Bratislava   8:7   (2:1;2:3;4:3)

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves vs TJ Sokol Gajary   odložené

 

Sniperi z východu body nepriviezli

Bratislavčanom po dlhej dobe vyšiel vstup do sezóny perfektne a spolu s Detvou a Trnavou sa usadili na čele tabuľky. Súboje na opačnej strane Slovenska im však nevyšli podľa predstáv. Najskôr vo vyrovnanom zápase nestačili na Spišiakov a následne ani na Košice a domov sa tak vracajú bez bodov.

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves vs Snipers Bratislava  8:7   (2:1;2:3;4:3)

Žltý Sneh Košice vs Snipers Bratislava  8:5   (6:1;0:2;2:2)

 

Partizánske opäť polovičné

Harvard podobne ako v predošlom dvojkole doma nebodoval. Tesnú prehrá s Dolným Kubínom si však vynahradili víťazstvom v Likavke, keď sa im podarilo zvrátiť priebeh zápasu v záverečnej dvadsaťminútovke.

FBK Harvard Partizánske vs Žatva 90 Dolný Kubín   5:6   (3:2;2:4;0:0)

Meteníci Likavka vs FBK Harvard Partizánske   5:7   (3:0;1:2;1:5)

 

Dolný Kubín si napravil chuť

Žatva bola po úvodných dvoch vyrovnaných zápasoch podobne ako Nitra a Modra – bez bodov. Tento víkend im však vyšiel oveľa lepšie. Opäť odohrali dva veľmi vyrovnané zápasy, no tentokrát z nich vyťažili tri body. Najskôr vyhrali v Partizánskom a následne doma remizovali s Topoľčanmi.

FBK Harvard Partizánske vs Žatva 90 Dolný Kubín   5:6   (3:2;2:4;0:0)

Žatva 90 Dolný Kubín vs Legia Topoľčany  7:7   (4:4;1:3;2:0)

 

Likavke nevyšli závery zápasov

Likavka sa stretla s ďalšími dvoma nováčikmi. Ako s Topoľčanmi, tak aj s Partizánskym mala zápas rozohratý viac ako dobre. Ani raz ho však nedotiahla do úspešného konca. Skóre v posledných tretinách týchto dvoch zápasov v pomere 1:11 v ich neprospech hovorí za všetko.

Legia Topoľčany vs Meteníci Likavka  9:7   (1:4;2:3;6:0)

Meteníci Likavka vs FBK Harvard Partizánske   5:7   (3:0;1:2;1:5)

 

Nitre sa konečne podarilo vyhrať

Bývalý extraligista z Nitry začal sezónu s nulou na konte. Cez víkend ju však čakali domáce zápasy. V sobotu až nečakane dlho držali krok s Trnavou, no na body to nestačilo. V nedeľu privítali Modru, ktorá začala rovnako dvoma prehrami. Hostia prišli s malým počtom hráčov, ale zato s veľkou snahou vyhrať. Ešte tri minúty pred koncom viedli o dva góly, ale Nitre sa nielenže podarilo vyrovnať, ale aj otočiť priebeh zápasu a pripísala si tak prvé dva body.

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs FBC 11 Trnava   1:3  (0:1;1:1;0:1)

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs FBC Blueberries Modra  9:8   (1:3;4:3;4:2)

 

Modra ako jediný tím bez bodu

Ani ďalšie dva zápasy Modre čo i len bod nepriniesli. Debakel v súboji s Detvou až tak veľkým prekvapením nebol, dôležitejšie bolo pre „čučoriedky“ neďeľnejšie meranie síl s Nitrou. V prestrelke nakoniec nedokázali udržať pred koncom ani tesné dvojgólové vedenie a na prvý bod si budú musieť ešte počkať.

 

DTF team Detva Joxers vs FBC Blueberries Modra   15:2   (4:1;3:1;8:0)

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs FBC Blueberries Modra 9:8  (1:3;4:3;4:2)

 

Gajary cez víkend nehrali

Gajary mali odložené obidva zápasy, ktoré sa odohrajú v náhradných termínoch.

 

Žltý Sneh Košice vs TJ Sokol Gajary     odložené       

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves  vs TJ Sokol Gajary    odložené

 

Foto: Facebook – ŠK Slávia SPU DFA Nitra

Autor: Daniel Babčan