V Juniorskej extralige sa cez víkend odohrali zápasy 5. a 6. kola. Odohralo sa viacero divácky atraktívných súbojov, či už bratislavské derby medzi Florpédom a Snipers či súboj aktuálneho majstra (Grasshoppers Žilina) a vicemajstra (ATU Košice). 

V sobotu košické Florko privítalo na domácom ihrisku Spišskú Novú Ves, ktorej odišiel na hosťovanie do bratislavského Hurikánu Matúš Lipčák (cez víkend ešte nehral). Košičania si s „mladými šípami“ poradili vysoko 11:3. Z jedenástich strelených gólov až osem strelila dvojica Sudzina-Janov. Obaja strelili štyri góly. 

V športovej hale Elán sa odohralo bratislavské derby medzi Florpédom Bratislava a Snipers Bratislava. Takmer stovka divákov mohla vidieť v prvej tretine až osemgólovú naháňačku, po ktorej bol stav 3:5 pre Snipers. V druhej a tretej tretine však padli len dva góly. Snipers si nakoniec poradilo s Florpédom 6:4. 

Atraktívny súboj sa odohral v Košiciach, kde domáce ATU privítalo úradujúceho dvojnásobného majstra – Grasshoppers Žilina. O góly neboola núdza. Domáci hráči sa už v tretej minúte po góle Gašparíka tešili z vedenia, ale o tri minúty neskôr vyrovnal Miške. V zápase padlo až pätnásť gólov a z výhry 9:6 sa tešili hráči ATU Košice. 

„Predátori“ zo Sabinova si poradili s Nitrou 8:6. V piatom kole sme sa dočkali aj prvého zápasu, ktorý sa skončil rémizou. Zápas medzi Skalicou a bratislavským Hurikánom sa skončil nerozhodne 8:8. 

Bratislavské Lido podľahlo na domácom ihrisku Prešovu 2:10. Až v ôsmich prešovských góloch mal prsty Šimon Leško, ktorý v tomto zápase strelil šesť gólov a na dva asistoval. 

V nedeľu si Nitra s Lidom napravili chuť. Po sobotných prehrách boli oba tímy v nedeľu víťazné. Lido si poradio so Sabinovom 6:4 a Nitra s Prešovom 6:5.  ATU zaznamenenalo opäť stopercentný víkend, keď doma zdolalo Spišskú Novú Ves 14:7.  Žilinské „Kobylky“ neodchádzajú z Košíc naprádzno, ako to býva v poslednom čase zvykom. Vo vyrovnanom zápase zdolali Florko Košice 5:4, a tak si na svoje konto pripísali dva body. Bratislavské tímy boli v nedeľu víťazné. Okrem Lida to boli aj hráči zo Snipers, ktorí si poradili so Skalicou 11:1. Hurikán zaznamenal svoju prvú výhru, keď v derby zápase zdolal svojho mestského rivala Florpédo Bratislava 13:7. 

Práve po prehre 7:13 s Hurikánom Bratislava si nedával servítku pred ústa tréner Florpéda Bratislava – Miroslav Hýlek, ktorý svoje vyjadrenie k výkonu jeho zverencov zverejnil na oficiálnej facebook-ovej stránke klubu: „V prvom rade chcem zablahoželať súperom k dobrému výkonu, najmä v poslednej tretine. Nechcem robiť unáhlené závery, no ak nedokážeme takéto zápasy dotiahnuť do víťazného konca, nemáme čo v Extralige robiť! Možno tvrdé slová, no na čo je nám dobrý výkon so silnejšími súpermi a relatívne prijateľná prehra, keď vzápätí nedokážeme zdolať družstvo, na ktorom si ostatní robia skóre… Všetko je to o hlavách a pokiaľ si naši chlapci neupracú v gebuliach, nemá význam sa trápiť,“ povedal tréner Miroslav Hýlek.

K víkendovým zápasom nám svoje vyjadrenie poskytol útočník bratislavského Hurikánu – Samuel Mlynárik, ktorý za víkend zaznamenal až jedenásť bodov za sedem gólov a štyri asistencie.

Zápas so Skalicou: „Do zápasu sme vstúpili celkom aktívne, napádali sme súpera, ale ako to býva u nás zvykom, dostali sme zbytočný gól po chybe v obrane. Následne na to sme viac „zapli“ A dostali sa do vedenia 1.3. Neskôr sme prestali hrať oslepení vedením a Skalica dorovnala. Na konci druhej tretiny sme prehravali o gól, ale v tretej tretine sme strelili góly a viedli minútu pred koncom zápasu 7.8… Akurát zase sa stala chyba v obrane a súper túto chybu potrestal, keď vyrovnal na 8.8. Túto remízu ja osobne hodnotím veľmi zbytočne, pretože sme mali navrch a mali sme jednoznačne vyhrať.“

K zápasu s Florpédom:  „K tomuto zápasu sme pristúpili zodpovedne s „povinnosťou“ vyhrať. Akurát po 10 minútach sme prehravali 0.2. Postupne sme vyrovnali a vyhrávali. Po druhej tretine sme vyhrávali 8.7 a zápas sme dokázali 5 gólmi strhnúť na svoju stranu a nakoniec aj vyhrať 13.7. Zápas hodnotím pozitívne, ale musíme zlepšiť prácu hráčov v obrane a pevne veríme, že sa nám vráti náš brankár Richard Halaj…“

 

Autor a foto: Lukáš Chova