Cez víkend bolo na programe 7. a 8. kolo prvej mužskej ligy. Detva chcela udržať náskok na čele a Modra zasa získať svoje prvé body v sezóne.

Detva stále s dvojbodovým náskokom

Detvancov čakali dva domáce zápase. Najskôr privítali Likavku a asi ani sami nečakali, že sa toľko natrápia. Stav bol dlho vyrovnaný a až 36 sekúnd pred koncom strhli domáci víťazstvo na svoju stranu. Proti Dolnému Kubínu podobnú drámu nepripustili a presvedčivo vyhrali a ostávajú tak bez prehry na čele tabuľky.

DTF team Detva Joxers vs Meteníci Likavka                5:4     (1:0;2:2;2:2)

DTF team Detva Joxers vs Žatva 90 Dolný Kubín       11:5     (4:3,3:0,4:2)

 

Trnavská defenzíva slávi úspech

Trnavákov čakal v sobotu súper, s ktorým odohrali historicky najviac vzájomných zápasov. Väčšinou veľmi vyrovnaných, no tentokrát súpera do hry príliš nepustili. Rýchle góly v úvode ich naštartovali k jednoznačnej výhre, ktorú zopakovali aj v nedeľu proti Gajarom. Trnava má najlepšiu defenzívu v lige, keď  v 8 zápasoch inkasovala iba 19 gólov.

 

FBC 11 Trnava  vs Snipers Bratislava    7:2       (4:0;1:1;2:1)

TJ Sokol Gajary vs FBC 11 Trnava       1:7       (0:2;0:3;1:2)

 

Žltý sneh stále iba s jednou prehrou

Košičania patria k najväčším prekvapeniam sezóny. V priamom súboji o tretie miesto zdolali domáce Topoľčany a neprehrali ani s Partizánskym. Po remíze si pripísali ďalší bod. Bodovo sa tak dotiahli práve na Topoľčany a to majú ešte zápas k dobru.

Legia Topoľčany vs Žltý Sneh Košice              6:9       (0:3;4:5;2:1)

FBK Harvard Partizánske vs Žltý Sneh Košice  6:6       (3:3;2:3;1:0)

 

Topoľčany v domácom prostredí vybojovali dva body

Dôležitý zápas čakal domáciu Légiu v sobotu proti tabuľkovému susedovi – Košiciam. Z domáceho prostredia však nevyťažili toľko, koľko by si predstavovali a stratu z úvodnej tretiny už zmazať nedokázali a prehrali. Naplno však bodovali proti Spišskej Novej Vsi a udržali sa v prvej štvorke.

 

Legia Topoľčany vs Žltý Sneh Košice          6:9     (0:3;4:5;2:1)

Legia Topoľčany vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves      10:8     (2:3;6:1;2:4)

 

Dolný Kubín si z paluboviek súperov priniesol dva body

Úspešný vstup do víkendu zaznamenala Žatva pomerne jednoznačnou výhrou v Nitre. V nedeľu však cestovala na horúcu pôdu do Detvy, s ktorou dokázali držať krok iba v úvodnej tretine a napokon prehrali. Ostávajú však stale v hornej polovici tabuľky.

 ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs Žatva 90 Dolný Kubín     2:6       (1:2,0:2,1:2)

DTF team Detva Joxers vs Žatva 90 Dolný Kubín       11:5     (4:3,3:0,4:2)

 

 Partizánske cez víkend bez prehry

Harvard využil výhodu domáce prostredia proti východniarom takmer dokonale. Najskôr najmä vďaka dobre zvládnutej druhej tretine zdolal Spišiakov a následne uhral cenný bod proti favorizovanému Žltému snehu.

 FBK Harvard Partizánske vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves     13:8     (4:3;6:3;3:2)

FBK Harvard Partizánske vs Žltý Sneh Košice    6:6     (3:3;2:3;1:0)

 

Snipers opäť s výhrou a prehrou

Bratislavčania podobne ako v predchádzajúcom dvojkole vybojovali dva body. V sobotu cestovali do Trnavy, s ktorou sa stretávajú už niekoľko rokov pravidelne. Nezachytili však úvod zápasu a domáci si už náskok postrážili. V nedeľu to bol ale iný zápas. Vylepšili si skóre aj náladu, keď doslova rozobrali Modru.

FBC 11 Trnava  vs Snipers Bratislava    7:2     (4:0;1:1;2:1)

Snipers Bratislava vs FBC Blueberries Modra      18:1     (4:0,7:1,7:0)

 

Nitra tentokrát záver zvládla

Nitrania mali na programe domáce zápasy. Proti Dolnému Kubínu sa im výhodu domáceho prostredia využiť nepodarilo, ale proti Likavke už áno. Rozhodla posledná tretina, ktorá domácim prehrala v tejto sezóne už niekoľko zápasov. Teraz ju však zvládli, otočili priebeh zápasu a zaznamenali svoju druhú výhru v sezóne.

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs Žatva 90 Dolný Kubín    2:6       (1:2,0:2,1:2)

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs Meteníci Likavka   7:6       (0:0;2:4;5:2)

 

Likavka s dvoma tesnými prehrami

Meteníci cestovali do Detvy a Nitry. Oba zápasy mali dobre rozbehnuté, ale nedokázali z nich vyťažiť ani len bod. S Detvou ho stratili pár sekúnd pred koncom. Proti Nitre pred poslednou tretinou dokonca viedli o dva góly, ale ani to nestačilo. Obidva zápasy prehrali o gól a ostali bez bodov.

DTF team Detva Joxers vs Meteníci Likavka  5:4       (1:0;2:2;2:2)

ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs Meteníci Likavka   7:6       (0:0;2:4;5:2)

 

Spišská Nová Ves sa stale trápi

Spišiaci ani tento víkend nebodovali. Opäť ich čakali zápasy na ihriskách súpera, ktoré oba stratili v druhej časti hry. Proti Partizánskemu prehrali druhú dvadsaťminútovku 6:3 a proti Topoľčanom 6:1, čo sa podpísalo pod obidve prehry. Posledné štyri zápasy tak nezískali ani bod a začínajú sa prepadávať tabuľkou.

FBK Harvard Partizánske vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves     13:8     (4:3;6:3;3:2)

Legia Topoľčany vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves    10:8     (2:3;6:1;2:4)

 

Modra konečne bodovala

Modra bola pred víkendom jediným tímom, ktorý nezískal ani jeden bod. To už však neplatí. Prvá výhra prišla v domácom prostredí proti Gajarom. Oslavy však netrvali príliš dlho, pretože v nedeľu obdržali debakel od Snipers. Môže ich však tešiť aspoň to, že sa odpútali z posledného miesta, kde sa usadili práve Gajary.

 

FBC Blueberries Modra vs TJ Sokol Gajary      8:4     (3:0;2:3;3:1)

Snipers Bratislava vs FBC Blueberries Modra    18:1     (4:0,7:1,7:0)

 

Gajary sú posledné

Gajary nezvládli zápas proti Modre, keď nastúpili iba s 9 hráčmi v poli a dopriali Modre prvé body v sezóne. Oniečo početnejšia zostava privítali v domácom prostredí Trnavu, ale ani tá však nedokázala bodovať a Gajary sa prepadli na posledné miesto.

FBC Blueberries Modra vs TJ Sokol Gajary    8:4       (3:0;2:3;3:1)

TJ Sokol Gajary vs FBC 11 Trnava  1:7       (0:2;0:3;1:2)

 

O vyjadrenie k víkendovým zápasom sme požiadali Tomáša Havelku zo Snipers Bratislava a Dávida Gondeka z Tj Sokol Gajary:

Tomáš Havelka (Snipers Bratislava):  „Začal by som zápasom s  Modrou: Zápas sme zvládli skvelo, súpera sme v podstate k ničomu nepustili, za 5 minútovu presilovku sme dokázali dať 4 góly a aj celkovo nám popadalo veľa gólov. Čo ma ale najviac teší je len jeden inkasovaný gól, lebo obrana je práve to, v čom najviac horíme.“

„K zápasu proti Trnave sa už veľmi optimisticky nedá vyjadriť. Klasicky sme nezvládli prvú tretinu, ktorú sme prehrali 0:4, a od toho sa potom zapás vyvíjal. Veľa lôpt sme stratili v stede ihriska, kde nám Trnava nedala šancu. Taktiež sme si nevytvorili veľa šancí, a keď už sme nejakú mali, tak výborný brankár Trnavy skoro všetko pochytal. Trnava odohrala skvelý zápas na rozdiel od nás, čo sme odohrali náš asi najhorší zápas. Musíme sa ale poučiť a zlepšiť hlavne v obrannej hre, a taktiež musíme zlepšiť už spomínané prvé tretiny. Verím, že v odvete budeme pripravenejší!“

 

Dávid Gondek (TJ Sokol Gajary): „Predovšetkým nás na zápas s Modrou prišlo desať spolu s brankárom, takže nás bolo málo. Veľa nevyuzitých šancí a sklamal hlavne systém, súper bol o niečo behavejší a mal chuť získať prvé dva body.“

„Na zápase proti Trnave to bolo o niečo lepšie, i keď stále nie na sto percent. Súperi boli o mnoho rýchlejší a nedávali nám priestorv  k vývinu hry.“

Foto: Miroslav Bukviš

Autor: Daniel Babčan, Lukáš Chovan