Po dhých mesiacoch sa začala aj piata celoštátna liga – Ženská 1. liga. V nej sa túto sezónu prestavia štyri tímy, FBK Tvrdošín „B“, ŠK 1. FBC Trenčín, ŠK Lido Women a FbO Žochar Topoľčany.

Prvé kolo Ženskej 1. ligy sa odohralo v Tvrdošíne, kde sa odohrali prvé štyri zápasy. 

O deviatej ráno nastúpili na prvý zápas hráčky z domáceho tímu FBK Tvrdošín „B“ a FbO Žochár Topoľčany. Už v tretej minúte sa dostali domáce hráčky do vedenia zásluhou Šprlákovej, ale Topoľčany dokázali p dve minúty neskôr vyrovnať po góle Lepeyovej. Šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny poslala Topoľčany do vedenia Geršiová. V druhej tretine hosťujúce hráčky dokázali navýšiť svoj náskok, a tak po druhom góle Lepeyovej bol stav 1:3 pre Topoľčany. Tretia tretina však priniesla až štyri góly. Oravčanky sa v poslednej tretine prebudili a zásluhou Jandurovej, Rakovanovej a Rennerovej otočili stav na 4:3. Dokonalý obrat sa však nekonal, keď necelú minútu pred koncom tretej tretiny vyrovnala stav Geršiová, a tak sa zápas skončil nerozhodne 4:4. 

Oravčanky ale v druhom zápase nestačili na bratislavké Lido Women, ktorému podlahli 2:6. Vo všetkých góloch Lida mali prsty dve hráčky, a to Ivana Bardoňová (2+1) a Katarína Boďová (2+1).

Svoje dva zápasy odohrali v Tvrdošíne hráčky ŠK 1. FBC Trenčín, no tie svoje súperky vôbec nešetrili! S Lidom Women si poradili 9:1 a s Topoľčanmi až 19:4. 

Po prvom kole sú tak na čele tabuľky so ziskom štyroch bodov hráčky ŠK 1. FBC Trenčín pred bratislavským Lidom, ktoré má na konte 2 body. Na treťom, resp. štvrtom mieste sú s jedným bodom hráčky Tvrdošína „B“ a Topoľčian. 

Inidviduálným štatistikám vládne po dvoch odohraných zápasoch Angelika Bližňáková z ŠK 1. FBC Trenčín, ktorá zaznamenala pätnásť bodov za osem gólov a sedem asistencií, na druhom mieste je s dvanástimi bodmi Michaela Prnová (9+3) a na treťom mieste je Mária Rástočná s deviatimi bodmi (3+6) – obe hráčky sú taktiež z Trenčína. 

 

Autor: Lukáš Chovan