Tretí zápas na MS za tri dni čakal dnes ráno na slovenské reprezentantky, ktoré si v poslednom skupinovom zápase zmerali sily s výberom Holandska. Posledný zápas v skupie D zverenkyne trénera Jaroslava Marksa zvládli a zdolali Holandsko vysoko 13:1. 

Holandsko vs Slovensko 1:13 (1:7,0:5,0:1)

Góly a asistencie: 6. van den Bergová (Spoelstraová) – 1. Košturiaková (Ferenčíková), 10. P. Hudáková (K. Hudáková), 10. Košturiaková (M. Šponiarová), 12. Ferenčíková (M. Šponiarová), 14. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 14. Ďuríková (P. Hudáková), 16. Hudáková (Ďuríková), 22. Janegová (P. Hudáková), 23. Bobotová (Ďuríková), 29. Hudáková (Janegová), 30. Janegová (P. Hudáková), 36. Boľová (Ďuríková), 53. Malichová (Boľová), divákov 198.

Ešte len rozhodcovia odpískali úvodné buly a už po dvadsiatich sekundách musela holandská brankárka Charlotte de Keyzerová vyťahovať loptičku zo svejej siete po góle slovenskej kapitánky Lucii Košturiakovej. Tretí zápas v rade sme po úvodnom góle inkasovali vyrovnávajúci gól, tentokrát po piatich minútach sa presadila Maaike van den Bergerová. Nerozhodné skóre platilo len šytri minúty, kedy sa spustil slovenský gólostroj. Postupne sa presadila svojími dvoma gólmi 17-ročná Paulína Hudáková a po jednom pridala Košturiaková, Ferenčíková, Michaela Šponiarová a Ďuríková. Po prvej tretine Slovensko vyhrávalo nad Holandskom 7:1.

V úvode druhej tretiny sa presadila svojím štvrtým gólom na šampionáte Janegová a svoj prvý gól vôbec na majstrovstvách sveta strelila Viktória Bobotová.  V dvadsiatejdeviatej minúte zavŕšila svoj hetrik v zápase Paulína Hudáková, ktorá zvyšovala na 10:1. V tridsiatej minúte svoj druhý gól v zápase strelila Romana Janegová. Od polovice druhej tretiny dostali príležitosť aj hráčky, ktoré doteraz nehrali, a to Rebeka Gáliková, Valéria Malíchová či Šárka Boľová. Práve Boľová po niekoľkých striedaniach strelila svoj prvý gól na svetovom šampionáte. Po druhej tretine slovenské reprezentantky vyhrávali  11:1.

Do tretej tretiny nastúpila do brány Slovenska Karolína Krištofová, tá svoju tretinu odchytala s nulou. V poslednej tretine padol len jeden gól, a to v našej prvej presilovej hre, keď sa presadila ďalšia debutantka v reprezentačnom dres Valéria Malichová, ktorej asistovala Šárka Boľová. Holandsko sme tak zdolali 13:1. 

V osemfinále by sme s istou pravdepodobnosťou mali naraziť na Nórsko, ktoré sme vo februárovej domácej kvalifikácii porazili 6:3. Osemfinálový zápas sa odohrá v utorok o 14:30 (SEČ).

Vyjadrenie trénera SR – Jaroslava Marksa (Zdroj – RTVS):

„Naskakovať za stavu takto rozhodnutého bolo pre tretiu a štvrtú formáciu určite obtiažne, ale odohrali sme dobrý zápas, no mohli sme dať viac gólov. Chýbala tam streľba. Skupina dopadla nakoniec dobre, my sme mali z nej trošku strach, ale až na ten zápas s Ruskom sme odohrali dva veľmi dobré zápasy. Splnili sme prvý postupný cieľ, a teraz nás čaká asi to najťažšie. Nórsko poznáme z kvalifikácie z Nitry, tam sme ich porazili, ale tam bol zápas úplne iný. V Nitre bola možnosť opravy, tu ide o to, kto vyhraje, postupuje hore, kto prehraje, ide dole. Bude to veľmi náročné, hlavne psychicky. Budeme sa snažiť hrať našu hru a predovšetkým dúfam, že prvá formácia, ktorá teraz ukázala svoju streleckú formu, ukáže ju aj v utorňajšom zápase.“

 

Autor: Lukáš Chovan

Foto: IFF