Slovenské ženské reprezentantky majú za sebou historicky prvý štvrťfinálový zápas na MS. V ňom narazili hráčky spod Tatier na úradujúce majsterky sveta, Švédky. Slovenské florbalistky podľahli Švédsku 1:15. 

Švédsko vs Slovensko 1:15 (5:0,5:1,5:0)

Góly: 1. Karlssonová (Wickströmová), 3. Anderssonová (Karlssonová), 6. Malichová (vlastný gól), 10. Helinová (Stalhultová), 33. Stalhultová (Wijková), 24. Wickströmová (Lundströmová), 30. Wijková (Tschopová), 34. Jakobssonová, 36. Stalhultová (Wickströmová), 37. Helinová (Stalhultová), 44. Jakobssonová (Andreasonová), 54. Andreasonová (Scheerová), 54. Karlssonová (Wibronová), 58. Helinová, 58. Stalhultová (Helinová) – 37. K. Hudáková (P. Hudáková).Rozhodovali: Petřík, Podlesný (obaja ČR), vylúčenia: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 460 divákov.

Veľký rešpekt pred súperom, pravdepodobne, zohral úlohu v úvode zápasu, kedy sme už po 23. sekundách inkasovali gól z hokejky Karlssonovej. V deviatej minúte sme prehrávali už 0:3. V prvej dvadsaťminútovke sme museli čeliť až trom vylúčeniam. Dokonca sme si zahrali aj oslabovú hru 5na3, v ktorej sme neinkasovali! Do konca prvej tretiny už bol stav 0:5. V druhej tretine Švédky skórovali opäť päťkrát. Čo nás však potešilo bol strelený gól, kedy Paulína Hudáková v 37. minúte výborne našla Kristínu Hudákovú, a tá strelila prvý slovenský gól vo štvrťfinále MS. Reprezentačný tréner Jaroslav Marks sa rozhodol dať šancu v zápase každej hráčke, a tak od úvodu tretej tretiny nastúpila do brány Karolína Krištofová. V poslednej dvadsaťminútovke sme opäť inkasovali päť gólov, a tak Slovensko podľahlo favorizovanému Švédsku 1:15.

Vyjadrenie trénera slovenskej reprezentácie Jaroslava Marksa (Zdroj: szfb.sk):

„Začali sme nervózne a hneď z prvého útoku sme inkasovali gól, čo dievčatá ešte viac zneistilo. S pribúdajúcim časom sme si zvykli na švédsky štýl hry a náš výkon sa začal zlepšovať. Predviedli sme dobrú hru, no dopustili sme sa viacerých chýb, ktoré súperky nekompromisne potrestali. S našou hrou a aktivitou som spokojný, no možno sme mali streliť aspoň o dva góly viac.“

Treba však pochváliť celý slovenský tím, pretože bojovali celý zápas a na ihrisku nechali srdce. Určite poteší aj fakt, že sme dostali menej gólov ako Česko, ktoré prehralo pred pár dňami proti Švédsku 2:17. No a nakoniec poteší aj naša nebojácnosť. Slová Denisy Fereníkovej sa potvrdili. Slovenky rozhodne nehrali „betón“, snažili si vytvoriť šance. České reprezentantky ohrozili švédsku bránku osemkrát, my dvanásťkrát. 

V súboji o 5.-8. miesto nastúpime už zajtra o 12:00 proti Lotyšsku. Zápas môžete opäť sledovať na obrazovkách RTVS – Dvojky.