čas uplynulého víkendu sa odohrali zápasy 14. a 15. kola Mužskej extraligy, ktoré boli v tomto kalendárnom roku tými poslednými. „Predátori“ zo Sabinova aj „Chlapci z kľuba“ Nižná nezabudli na čas Vianoc, a tak už tradične spojili svoje zápasy s charitatívnou zbierkou.

Aktuálne vedúce košické duo ATU a Florko cestovalo na svoje posledné zápasy v roku 2015 do Stupavy, respektíve českého Hodonína a Dubňan, kde hrá svoje domáce zápasy Skalica. Oba košické celky prišli na toto dvojkolo značne oslabené, viac sa však dočítate nižšie.

FBC Skalica vs ATU Košice 8:13 (2:5,2:4,4:4)     

 Góly a asistencie: 4. Mráz, 6. Moravčík (Moravec), 19. Kerekeš (Pažák), 29. Vaško (Štefanec), 38. Vaško (Mráz), 50. Vogl (Štefanec), 51. Moravec (Hurban), 52. Mráz (Štefanec), 53. Moravec – 8. Dávid (Čonka-Skyba), 13. Kozák (Čonka-Skyba), 16. Halás (Pelegrin), 20. Pelegrin (M. Dudovič), 26. Navrátil (Pažák), 36. Szabó (Halás), 36. Čonka-Skyba (Kročko), 40. Kerekeš (Dluhoš), 49. Halás (M. Dudovič), 49. Szabo (P. Dudovič), 49. Kročko (Čonka-Skyba), 58. Navrátil (Dluhoš)

V sobotu si ATU zmeralo sily so Skalicou. Prvý vzájomný zápas týchto tímov sa skončil výhrou ATU vysoko 20:9. Oba tímy hrajú ofenzívny florbal, a tak bolo pred odvetou jasné, že sa diváci môžu opäť tešiť na „gólové hody“.  Po náročnej ceste Košičania nezachytili úvod zápasu, keď už v šiestej minúte po góloch Mráza a Moravčíka prehrávali 0:2. Zverenci trénera Róberta Bučka sa však dokázali rýchlo vrátiť do zápasu a už o necelé dve minúty znižoval na 1:2 Dávid, ku ktorému sa v trinástej  minúte pridal Kozák, a tak sa opäť začínalo za nerozhodného stavu, 2:2. Do konca prvej tretiny dokázali Košičania otočiť skóre zápasu a po góloch Halása, Kerekeša a kapitána Pelegrina vyhrávali 2:5. V druhej tretine padlo najmenej gólov v tomto zápase „len“ šesť, z toho štyri na strane „Akademikov“, za ktorých sa úspešne presadil Navrátil, Szabo, Čonka-Skyba a Kerekeš. Za domácich sa zapísal do streleckej listiny kapitán Tomáš Vaško, ktorý počas druhej tretiny strelil dva góly. Po druhej dvadsaťminútovke bol stav 4:9 pre ATU.  Góly tak rýchlo nepadali ani v tretej tretine. Prvým úspešným strelcom v  poslednej tretine bol Jozef Halás, ktorý sa v 49. minúte presadil v presilovej hre. Košickí florbalisti potrestali menší výpadok Skalice a v 49. minúte sa presadili ešte dvakrát. Podobná situácia nastala aj na opačnej strane, keď  v rozmedzí 50. až 53. minúte zápasu skórovali aj Skaličania, konkrétne dvakrát Moravec a jedenkrát Vogl s Mrázom, a tak bol razom stav 8:12. Bodku za víťazstvom ATU-čka dal Kamil Navrátil, ktorý kozmeticky upravil konečný výsledok na 8:13 pre ATU. Róbert Bučko – tréner ATU Košice: „Po dlhej ceste za súperom sme mali pomalý začiatok a po dvoch inkasovaných góloch sme museli zvýšiť tempo a zlepšiť všetky herné činnosti. Pomaly sme sa dostali do zápasu a celý zápas sme už ovládli. Nováčik v extralige predviedol peknú rýchlu kombinačnú hru z čoho nás strelil 8 gólov. Počas zápasu rozhodli skúsenosti.“

FBC Skalica vs FbO Florko Košice 5:7 (3:2, 0:3, 2:1)   

 Góly a asistencie: 9. R. Pokovič (Valachovič), 9. Moravec (Hurban), 10. Mráz (Štefanec), 44. Mráz (Štefanec), 57. Štefanec (Mráz) – 15. J. Blaško (Kešelák), 18. Vašíček (J. Blaško), 28. Vašíček (J. Blaško), 29. Kátlovský (Timko), 36. Vašíček (Kátlovský), 41. Biľo (Kátlovský), 60. Kátlovský (Biľo)

Na Skaličanov čakal v nedeľu líder tabuľky, košické Florko. Prvý vzájomný zápas týchto dvoch tímov v aktuálnej sezóne sa skončil výhrou Florka vysoko 16:4. Druhý zápas však už nebol taký jednostranný, čomu prispelo aj to, že Florko pricestovalo na svoj posledný trip v tomto kalendárnom roku mierne oslabené. V zápase proti Skalici chýbal aj Tomáš Kopčák, ktorý si v predošlom zápase proti Záhorskej Bystrici vykĺbil rameno. Florko si poradilo so Skalicou 5:7. O víťazstve košického tímu rozhodla druhá tretina, v ktorej „Florkáči“ strelili tri góly a žiaden neinkasovali. Veľkú zásluhu na víťazstve má aj Martin Kátlovský, ktorý mal zo siedmich gólov prsty až v piatich (3+2).

Tsunami Záhorská Bystrica vs FbO Florko Košice 3:6 (0:2;1:3;2:1)   

  Góly a asistencie: 25. Lohazer (Horecký), 46. Haraslin, 60. Steinhubel – 8. Kátlovský, 20. Kešelák (Kopčák), 24. Kopčák (J.Blaško), 33. Kátlovský (D.Konečný), 37. Kešelák, 55. Dugas (Kátlovský).

Tsunami Záhorská Bystrica vs ATU Košice 6:7 (2:1;1:2;3:4)

 Góly a asistencie: 1. Haraslin (Horecký), 3. Belzár, 39. Belzár (Steinhubel), 41. Steinhubel, 49. Belzár (Beňo), 51. Steinhubel (Belzár) – 8. Szabo (Halás), 38. Halás (Kerekeš), 40. Pažák (Halás), 47. Kerekeš (Kročko), 54. Pelegrin (Halás), 54. Navrátil (Kerekeš), 58. M.Dudovič (Szabo) 

Tsunami vstúpilo do zápasu s Florkom s novým trénerom. Vedenie bratislavského tímu ukončilo spoluprácu s Rolandom Bluskom, a tak na trénerskú lavičku, aktuálne posledného tímu Mužskej extraligy, zasadol bývalý Bluskov asistent, Daniel Madleňák. Nový tréner zanechal za ten krátky čas aj výrazné stopy na hernom prejave svojho tímu. Záhorskobystričania svoju hru zrýchlili a viac sa sústredili na hru pred malým bránkoviskom, odkiaľ sa snažili dorážať loptičky. Zápas medzi Tsunami a Florkom sa začal z oboch strán svižne, no ani sa toto zápolenie poriadne nezačalo a domáci hráči prišli o jednu zo svojich opôr tímu, Maroša Kovaľa, ktorý si zranil členok. Prvý gól  prišiel v ôsmej minúte, kedy poslal Martin  Kátlovský Florko do vedenia. „Florkáči“ sa presadili do konca prvej tretiny aj gólom do šatne z hokejky Kešeláka – 0:2.  V druhej tretine sa ako prví presadili Košičania, autorom tretieho košického gólu bol Kopčák, a tak Florko vyhrávalo už 0:3. Po Kovaľovi prišlo zranenie aj na strane Florka Košice. Tomáš Kopčák si o pár minút neskôr  po jednom zo súbojov vykĺbil rameno, a tak sa ihneď musela privolať záchranná služba. Záchranári, našťastie, napravili Kopčákovi vykĺbené rameno, no obaja hráči už do hry nezasiahli. V 25. minúte prišiel aj prvý gól Tsunami, ktorý strelil Martin Lohazer. Oba tímy sa prezentovali útočným florbalom, a tak celý zápas sa niesol v rýchlom tempe, s rýchlymi akciami a blokovanými strelami. Zverenci trénera Mareka Onderka, sa do konca druhej časti presadili ešte dvakrát, v 33. minúte zvyšoval svojím druhým gólom v zápase Kátlovský a na 1:5 strelil, taktiež svoj druhý gól v zápase Kešelák. Do streleckej listiny sa v tretej tretine zapísal na strane Tsunami Lucien Haraslin a Steinhubel, no a za Florko  Dugas, a tak konečný výsledok zápasu medzi posledným Tsuami a prvým Florkom bol 3:6.

Tsunami sa v nedeľu stretlo s tabuľkovým susedom Florka, ďalším košickým tímom – ATU, ktoré sa nachádza na druhej priečke. Opäť ani tento zápas nevyzeral na súboj najhoršieho tímu extraligy s tým jedným z najlepších. „Akademici“ aj v tomto zápase zaspali úvod a razom v tretej minúte prehrávali už 2:0.  O zníženie sa postaral v ôsmej minúte Adrián Szabo, no do konca prvej tretiny sa skóre na svetelnej tabuli už nemenilo. O ďalšie góly sa samotní aktéri postarali až v samom závere druhej tretiny, kedy stav na 2:2 vyrovnal Halás, no následne o necelú minútu poslal Tsunami opäť do vedenia Belzár. Trodsaťjeden sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnal stav Pažák, a tak sa išlo do šatní za nerozhodného stavu 3:3. Do tretej tretiny vstúpili domáci bleskurýchlo. Michal Steinhubel už po piatich sekundách skóroval na 4:3. Doslova gólová naháňačka sa v tretej tretine začala. Na 4:4 vyrovnal v 47. minúte Kerekeš, no Tsunami malo v 49. minúte výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, čo aj poriadne potrestalo, pretože zverenci trénera Madleňák využili presilovku 5na3 aj 5na4. Práve posledný gól na 6:4 strelil Tomáš Belzár, ktorý si tak pripísal v zápase svoj hetrik. Dvojgólový náskok si však Záhorskobystričania neudražli. V 54. minúte sa presadil Pelegrin v presilovej hre a Navrátil, a tak bol stav 6:6.  Dokonalý obrat zakončili hráči ATU necelé dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny, kedy sa po prihrávke od Adriána Szaba dostal k strele Michal Dudovič, ktorý rozhodol o zisku všetkých troch bodov pre ATU.  Okrem zraneného Kovaľa chýbali cez víkend domácim hráčom aj Denis Jakubik, ktorý má štvorzápasový dištanc, a taktiež útočná opora Oliver Kubaský. V tíme ATU chýbali Chudina či Šefčík.  Róbert Bučko – tréner ATU Košice: „Čakal som ťažký zápas, čo sa aj splnilo. Súper nám svojou húževnatou hrou robil problémy a hlavne v koncovke nám to nepadalo. Na konci zápasu sme premenili rozhodujúce šance a otočili sme zápas a zaslúžene vyhrali.“

TJ A-FbO Nižná vs VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 7:8pp (3:1;1:3;3:3;0:1pp)    

 Góly a asistencie: 3. Reguly (Latka), 8. Tomáš Reguly (Dávid Klimčík), 15. Branislav Bulla (Martin Latka), 23. Reguly (Hujo), 56. Zemančík (Bez asistencie), 56. Medžo (Hujo), 58. Reguly (Bez asistencie) – 6. Tomáš Máder, 21. Michal Liszkay (Marek Novák), 34. Liszkay (Purc), 35. Máder, 42. Miščík (Škarupa), 51. Lukáš Miščík, 57. Miščík (Škarupa), 61. Škarupa (Nehila).

Na stredné Slovensko sa vybrali bratislavské tímy Hurikán Bratislava a Lido Prírodovedec. Nižná sa ako prvá stretla s Hurikánom, s ktorým bojuje o posledné ôsme miesto zaručujúce play-off.  Na domácom ihrisku sa Oravčanom hrá veľmi dobre, čo potvrdili už v úvodných minútach. V tretej minúte poslal Nižnú do vedenia Reguly, no už o tri minúty neskôr bolo po góle Mádera vyrovnané. V prvej tretine sa ešte presadil Reguly a Bulla, a tak bol stav 3:1. V druhom dejstve zápasu si Nižná neudržala dvojgólový náskok. Oravčania sa presadili iba jedenkrát, a to v 23. minúte, kedy Tomáš Reguly zavŕšil svoj hetrik.  Po dvoch góloch Liszkaya a jedného z hokejky Mádera sa však išlo po dvoch tretinách do šatní za nerozhodného stavu 4:4.  V tretej tretine oba tímy strelili tri góly. Na strane Hurikánu to bol Lukáš Miščík, ktorý bol tak ďalším hetrikovým strelcom v tomto zápase. Za Nižnú sa presadil junior Zemančík, svoj štvrtý presný zásah strelil Reguly a gól pridal aj Medžo. V riadnom hracom čase sa nerozhodlo, a tak muselo prísť na rad predĺženie, ktoré sa takmer rýchlejšie skončilo ako začalo, pretože o druhom „extrabode“ pre Hurikán rozhodol už po 38. sekundách Tomáš Škarupa. Ján Purc – kapitán Hurikánu Bratislava: „Úvod zápasu bol poznačený neskorým príchodom niektorých hráčov, čo ovplyvnilo našu hru v prvej tretine. Dalo by sa ju nazvať zahrievacou dôsledkom čoho sme inkasovali so šťastím len trikrát. Až od začiatku druhej tretiny sme sa dostali do zápasu naplno. Vytvárali sme si šance, dobre sme blokovali strely a dotiahli sa výsledkovo na súpera. V tretej tretine sme šli aj dvakrát do vedenia, ale súper dokázal spoza hráčov strelami vyrovnať. V predĺžení sme mali možnosť hrať presilovku, ktorú sme rýchlo aj využili.“ 

TJ – FbO Nižná vs ŠK Lido Prírodovedec 4:7 (0:2, 4:0, 0:5)  

 Góly a asistencie: 26. Reguly (Latka), 28. Reguly (Latka), 32. Latka (Reguly), 37. Latka (Hujo) – 9. Gramblička (Gűnther), 17. Bachan (Valaštín), 42. Paulikovič, 45. Lelák (Gramblička), 49. Lelák (Valaštín), 53. Slezák (Bachan), 60. Gramblička (Gűnther).

V druhom zápase Nižná po góloch Grambličku z deviatej minúty a Bachana zo sedemnástej minúty prehrávala po prvej tretine 0:2, no v tej druhej sa aktivita Oravčanov zvýšila, čo sa prejavilo aj na skóre. Nižnianci sa dostali do zápasu dvoma gólmi Tomáša Regulyho, po ktorých bol stav vyrovnaný 2:2. Do konca druhej tretiny strelil dva góly Martin Latka, a tak bol stav 4:2 pre Nižnú. Tretia tretina by sa dala nazvať „klasická“ pre Lido, ktoré potvrdilo svoju silu v tretích tretinách, v ktorých vie veľmi dobre otáčať zápas. To sa aj potvrdilo a po dvoch góloch Leláka a jednom z hokejky Slezáka, Grambličku a Paulikoviča, Lido otočilo stav stretnutia a zdolalo Nižnú 4:7.

Aj žilinské „Kobylky“ hrali svoje zápasy na domácej palubovke. V aktuálnej sezóne Žilinčania výrazne zaostávajú za výkonmi z predchádzajúcej sezóny, v ktorej získali svoj historicky prvý titul. Momentálne sa Grasshoppers nachádza až na šiestom mieste.

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina vs ŠK Lido Prírodovedec 10:6 (4:1, 3:3, 3:2)     

Góly a asistencie: 10. Miške, 13. Masarovič (Hrín A.), 16. Masarovič (Miške), 17. Galovič (Malús), 22. Miške (Grlický), 29. Masarovič (Miške), 36. Miške (Kvasnica), 42. Francl (Hruška), 55. Trúnek (Francl), 59. Galovič (Grlický) – 18. Lelák (Golan), 23. Bencel, 33. Bachan (Golan), 34. Letaši, 50. Valaštin, 55. Bachan (Golan)

V prvom vzájomnom zápase rozhodla o víťazstve Žiliny 5:1 prvá tretina. Niečo podobné sme mohli vidieť aj v sobotu, kedy si „Kobylky“ v prvej časti vytvorili trojgólový náskok, ktorý si nakoniec aj ustrážili. Svoju extraligovú premiéru v aktuálnej extraligovej sezóne si odkrútil aj Marián Galovič, ktorý patrí k dlhoročným lídrom tímu, avšak pre pracovné povinnosti v Írsku musel prvú polovicu základnej časti vynechať. „Galo“ ako správny líder pomohol svojmu tímu k víťazstvu svojimi dvoma gólmi a jednou asistenciou.  O hetrik sa v žilinskom drese postaral Roman Masarovič. Na „Liďáckej“ strane sa svojim hetrikom v podobe asistencii prezentoval Matej Golan. Michal Miške – útočník Grasshoppers Žilina: „Do zápasu sme nastúpili s jasným cieľom, vyhrať, boli sme lepší celý zápas, no napriek tomu sme inkasovali veľa gólov, avšak prvýkrát sme v tejto sezóne vyhrali dvojcifernym výsledkom.“

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina vs VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 5:7 (1:5, 2:0, 2:2)       

 Góly a asistencie: 15. Galovič (Kvasnica), 36. Galovič (Grlický), 38. Miške (Kvasnica), 47. Hrin M., 60. Masarovič (Galovič) – 6. Máder (Purc), 6. Škarupa (Nehila), 10. Liszkay (Máder), 11. Lizskay (Purc), 16. Purc (Nehila), 45. Bučák (Škarupa), 50. Škarupa

V sobotu „Kobylkám“ prvá tretina priniesla víťazstvo, v nedeľu naopak prehru. Doteraz si môžeme pamätať infarktový zápas medzi týmito tímami, ktoré sa medzi sebou stretli v októbri. O víťazstve Hurikánu musel vtedy rozhodnúť Ján Purc v samostatných nájazdoch. Aj v odvetnom zápase sa očakával tuhý boj o každý centimeter ihriska. Žilinčania nemajú aktuálne veľmi dobrú formu, naopak Hurikán potrebuje po katastrofálnej prvej polovici základnej časti body ako soľ, čo Bratislavčanom aktuálne darí napĺňať. Prakticky o víťazstve Hurikánu rozhodla prvá tretina, v ktorej sa úspešne presadil dvakrát Liszkay a po jednom presnom zásahu sa presadili aj Máder, Škarupa a Purc. Za Žilinu strelil v prebiehajúcej sezóne svoj tretí gól Marián Galovič, ktorý v zápase strelil dva góly a na jeden nahral, tak ako v zápase s Lidom, a tak po dvoch odohraných zápasoch ma na svojom konte šesť kanadských bodov za štyri góly a dve asistencie. Ján Purc – kapitán Hurikánu Bratislava: „Konečne sme sa mohli už od prvej minúty  sústrediť na hru, na čo som aj nabádal hráčov od začiatku stretnutia. V prvej tretine nám skoro vyšlo všetko, na čo sme siahli a položili sme Žilinu na kolena. Po prestávke nastúpili Žilinčania s aktívnejšou hrou a vyšším napadaním, avšak podarilo sa nám stále držať si dostatočný náskok, ktorý sme v tretej tretine ešte zveľadili a mohli sme sa tešiť z ťažko vybojovaných bodov z víkendu.“

Michal Miške – útočník Grasshoppers Žilina: „Proti Hurikánu mám pocit, že na prvú tretinu nastúpil iný tím ako tam bol v sobotu. Všetko to začalo už pri odfláknutej rozcvičke v druhej a tretej tretine sme sa zabudili a snažili sa zápas ešte otočiť v nás prospech. Nepodarilo sa nám však zmazať manko z prvej tretiny, ktorá zrejme bola kľúčovou.“

Okrem Nižnej zorganizovali charitatívny zápas aj „Predátori“ zo Sabinova, pre ktorých to už je taká tradícia, nakoľko ich organizujú od roku 2009. Na východ Slovenska merali cestu trenčianske tímy, 1.FBC a M-Šport. 

FBC Predator Sabinov vs ŠK 1. FBC Trenčín 2:6 (0:0, 1:4, 1:2)   

 Góly a asistencie: 35. Zagrapan (Filipák), 42. Kriš – 25. Voštiar (Mrázik), 28. P. Bičan (Marienka), 33. Marienka (P. Bičan), 36. Mitucha (Trefný), 48. Marienka (P. Bičan), 60. Trefný (Marienka)

Charitatívny zápas medzi Sabinovom a FBC Trenčínom sledovalo až 510 divákov, čo je doposiaľ druhá najväčšia divácka návštevnosť v aktuálnej sezóne. Prvú priečku drží ATU Košice v súboji 11. kola, kedy na svojej palubovke privítalo svojho mestského rivala, Florko Košice. Vtedy zápas sledovalo 548 divákov.  V prvej tretine sme gól nevideli, no blízko k nemu mal Sabinovčan Patrik Filipák, ktorý však svoje trestné strieľanie nepremenil. O víťazovi tohto zápasu, prakticky, rozhodla druhá dvadsaťminútovka, v ktorej Trenčania strelili štyri góly oproti jednému v podaní Sabinova. V tretej tretine sa presadil Marienka aj Trefný, za domácich len Jozef Kriš, a tak Sabinov podľahol 1.FBC Trenčínu 2:6.

FBC Predator Sabinov vs M-Šport Salming Team Trenčín 3:12 (1:3,0:2,2:7)   

Góly a asistencie: 6. Kriš (K. Zagrapan), 58. Krivda (L.Zagrapan), 60. Mihalik (Imrich) – 11. Múčka, 13. Mandinec, 19. Klapita (Matejka), 24. Seewald (Dej), 38. Múčka (Mandinec), 42. Mandinec (Machara),  45. Matejka (Dej). 53. Múčka, 53. Mikolaj (Machara), 54. Meliš (Dej), 54. Klapita (Matejka), 59. Matejka (Meliš)

Sabinov držal do tretej tretiny krok s favoritom tohto stretnutia. „Predátori“ po dvoch tretinách prehrávali 1:5, no o gólovú smršť sa postarali Trenčania až ku koncu tretej tretiny. Hetrik v drese M-Športu strelil Jakub Múčka. Zverenci hrajúceho trénera Juraja Matejku vyžili menšie zaváhanie Sabinova v 53.-54- minúte, kedy Trenčania skórovali až štyrikrát. Zápas sa skončil nakoniec výhrou M-Šport v pomere 3:12. 

Minulú sezónu bol „čiernym koňom extraligy“ práve M-Šport. V aktuálnej sezóne je to Prešov, ktorý sa každým kolom posúva vpred a momentálne je už na tretej pozícii v tabuľke. 

FBC Mikuláš Prešov vs M-Šport Salming Team Trenčín 12:6 (3:0,4:2,5:4)       

 Góly a asistencie: 8. Baláž (Tall), 13. Kassay (Kominek), 20.  Kominek, , 22. Joščák , 35. Kominek (Barnišin), 37. Kominek (Baláž), 37. Ringer, 48. Sikorjak (Kominek), 49. Kassay, 55. Kominek (Joščák), 59. Baláž (Kominek), 59. Joščák (Kassay)– 33. Pavol Heleš (Peter Heleš), 33. Dej (Matejka), 45. Peter Heleš (Matejka), 48. Matejka (Klapita), 50. Matejka,  60. Matejka

Rozbehnutý Prešov nedokázal zastaviť ani M-Šport, ktorý sa po zaspatom úvode sezóny znovu prebral, no teraz má výkony ako na hojdačke. Prešovčania svoju silu ukazujú doma, a tak tomu bolo aj v zápase proti M-Športu, ktorý Šarišania porazili 12:6.

FBC Mikuláš Prešov vs ŠK 1. FBC Trenčín 7:6 (3:2,2:1,2:3)        

 Góly a asistencie: 7. Kassay, 18. Kassay (Sikorjak), 19. Sikorjak (Komínek), 25. Kassay (Joščák), 37. Joščák (Komínek), 50. Komínek (Kassay), 60. Kassay (Sikorjak) – 6. Mitucha (Poruban), 14. Poruban (Rebro), 24. Poruban (Mitucha), 49. Zeliezka (Marienka), 57. Zeliezka (Straka), 59. Zeliezka

Zaujímavý zápas sa odohral v nedeľu v Prešove, kde domáci florbalisti privítali druhý trenčiansky tím – FBC. V tomto zápase sa oba tímy gólovo doťahovali. Najprv dvakrát vyhrával Trenčín, neskôr však Prešovčania priklonili vedenie na svoju stranu a v 55. minúte ešte viedli 6:4. V 56. minúte ale znížil na 6:5 Roman Zeliezka a v 59. minúte sa Zeliezka postaral aj o vyrovnanie. Keď sa už zdalo, že zápas pôjde do predĺženia, „udreli“ domáci florbalisti pod vedením kapitána Martina Sikorjaka a 57. sekúnd pred koncom tretej tretiny využil presilovú hru Marek Kassay, ktorý tak zapríčinil, že všetky body z tohto zápasu ostávajú doma v Prešove. 

 

Do Nového roka tak bude kraľovať košické Florko Mužskej extralige, ktoré má trojbodový náskok pred svojím mestským rivalom ATU. Na tretej priečke sa usadili Prešovčania, tí strácajú na vedúce Florko až pätnásť bodov.

V individuálnych štatistikách to vyzerá nasledovne: Najproduktívnejším hráčom je momentálne Jozef Halás s 53 bodmi (31+22), na druhom mieste sa nachádza 16-ročný Michal Dudovič so 48 bodmi (22+26) – obaja sú z ATU Košice. A vedúcu trojicu uzatvára Patrik Bičan z ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý doposiaľ nazbieral 47 bodov za 31 gólov a 16 asistencii.

Autor: Lukáš Chovan

Foto: Facebook – FBC Skalica