Dnes sa v MŠH Plzni odohrá finále pohára Českej poisťovne. V ňom sa predstavia aj štyria Slováci, ktorí so svojimi tímami zabojujú o prvý pohár v novom kalendárnom roku. 

Do finále v mužskej časti sa dostala Mladá Boleslav, ktorá zdolala v semifinále pražský Chodov 6:5. O väčšiu drámu sa postarali v druhom semifinále hráči FBC Ostrava, ktorí odohrali ostravské derby proti rivalovi z 1.SC Vítkovice Oxdog. Vítkovice ešte v 55. minúte vyhrávali 10:3, no Ostravčania nezložili zbrane a za tri minúty strelili šesť gólov. Vítkovice si nakoniec mohli vydýchnuť a tešiť sa z postupu do finále, keď napokon Ostravu zdolali 10:9. V mužskom finále tak budeme mať dvojnásobné zastúpenie, keďže dres Vítkovíc obliekajú dvaja slovenskí reprezentanti Lukáš Řezanina a Ladislav Gál

Slovensko bude mať svoje želiezko v ohni aj ženskej kategórii. V nej sa vo finále stretnú minuloroční Superfinalisti Herbadent a Chodov, takže opäť sa môžeme tešiť na veľké pražské derby. V tíme Herbadentu Praha pôsobí slovenská reprezentantka Lucia Košturiaková, ktorá je aktuálne najproduktívnejšou hráčkou českej Ženskej extraligy. Okrem nej v tomto pražskom tíme pôsobí aj slovenská juniorská reprezentantka, ktorá sa zúčastnila ženskej kvalifikácie aj samotných MS vo fínskom Tampere, Šárka Boľová.  V semifinále si Herbadent poradil s Bohemians Praha 9:4 aj vďaka Košturiakovej, ktorá v zápase zaznamenala bilanciu 2+1. 

 

Ženské finále medzi Herbadentom a Chodovom začína v priamom prenose na ČT Sport o 16:40. Mužské finále medzi Mladou Boleslavou a Vítkovicami sa začína o 20:15 na ČT Sport. 

 

Autor: Lukáš Chovan

Foto: Facebook – Florbal Vítkovice