Počas víkendu sú na pláne ďalšie dve kolá Ženskej extraligy. Okrem zaujímavého súboja medzi lídrom tabuľky a úradujúcimi majsterkami budeme sledovať aj niekoľko zápasov, ktoré môžu rozhodnúť o tom, kto sa dostane do play-off a kto bude musieť bojovať o svoje miesto v najvyššej súťaži.

V sobotu sa proti sebe v šarišskej metropole postavia domáce hráčky Mikuláša Prešov a dievčatá z Eastern Wings Michalovce. Oba tímy budú chcieť zabodovať, keďže Michalovčanky potrebujú body k postupu do štvrťfinále a Prešovčanky si budú chcieť navýšiť bodový zisk a odskočiť tak Nemšovej, ktorá je momentálne na piatej priečke tabuľky.

V Dubnici nad Váhom by mali o body bojovať najmä hosťujúce hráčky z Nitry, ktoré zatiaľ nemajú istotu postupu. Hoci sú aktuálne na šiestom mieste, na krk im dýcha bratislavský Hurikán a dievčatá z Michaloviec, ktoré majú iba o jeden bod menej, a takisto deviate Kysucké Nové Mesto môže zamiešať kartami, keďže na vicemajsterky stráca iba dva body.

Spomínaný Hurikán Bratislava sa postaví v sobotu proti Nemšovankám, ktoré budú mať výhodu domácej atmosféry. Ich prvý vzájomný zápas sa podarilo dievčatám z hlavného mesta dotiahnuť do víťazného konca, a to rozdielom o päť gólov. Pred koncom základnej časti, by im určite pomohol takýto výsledok, vďaka ktorému by sa udržali v bojoch o miestenky do play-off.

Tvrdošínčankám už v tejto sezóne nikto nevezme účasť vo štvrťfinále, no určite budú chcieť oplatiť Spišiačkam prehru 6:3 z prvého vzájomného zápasu. Aktuálne líderky však stratili doteraz iba jediný zápas a môžu si poistiť víťazstvo v základnej časti, a tak sa v Tvrdošíne črtá zaujímavý a vyrovnaný duel.

Posledný sobotňajší zápas sa odohrá na palubovke Kysuckého Nového Mesta, kam pricestujú dievčatá z Banskej Bystrice. Hostky už v podstate nemajú reálnu šancu dostať sa medzi osmičku postupujúcich tímov, no domácim  ide o veľa a body potrebujú ako soľ. Ich prvý vzájomný zápas sa skončil víťazstvom Kysučaniek až po predĺžení, uvidíme ako sa im bude dariť v domácom prostredí.

Nedeľňajšie dueli sa začnú  v Nitre, kde sa budú snažiť domáce hráčky oplatiť prehru Nemšovankám. Do Spišskej Novej Vsi pricestujú dievčatá z Kysuckého Nového Mesta, v hlavnom meste sa stretnú hráčky Pruského proti domácim Bratislavčankám a  do Banskej Bystrice zavítajú dievčatá z Tvrdošína.

 

Program 17. a 18. kola Ženskej extraligy:

 

Sobota 23.1.2016

16:00 Eastern Wings Michalovce vs. FBC Mikuláš Prešov

16:00 ŠK 98 Pruské vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

16:30 NTS FK-ZŠ Nemšová vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

17:30 Fbk Tvrdošín vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

17:30 MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

 

Nedeľa 24. 1. 2016

10:00 ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs. NTS FK-ZŠ Nemšová

12:30 FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

13:30 VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava vs. ŠK 98 Pruské

15:00 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica vs. Fbk Tvrdošín

 

Autor: Jana Dupčáková

Foto: Noviny Zemplína