Asi najsledovanejším zápasom posledného kola Mužskej extraligy bude paradoxne boj o záchranu extraligovej príslušnosti a vyhnutie sa baráži. V priamom súboji sa proti sebe postavia tímy zo Záhoria. Prvé meranie síl v Stupave prinieslo výhru hostí.  Skalica dokázala zvíťaziť tesne 7-6, keď ešte v 59. minúte prehrávali 5:6, avšak po dvoch gólov Michala Štefanca v čase 59:26 a 59:48 sa skóre otočilo v prospech Skaličanov. Tentoraz bude mať Skalica dokonca výhodu domáceho prostredia.  V zápase ide naozaj o veľa, a tak sme sa rozhodli nahliadnuť do obidvoch  táborov.

„Našim cieľom cez víkend je zdolať Skalicu a vyhnúť sa tak aj hraniu baráže a predbehnúť práve nášho súpera,“ začal svoje rozprávanie Tomáš Beňo, Bratislavčan obliekajúci dres Tsunami.  Je medzi nami rozdiel dvoch bodov, takže nič iné ako výhra v riadnej hracej dobe nám nehrá do karát,“ pokračoval.  „Súper je veľmi nevyspytateľný, čo sme mali možnosť vidieť v prvom vzájomnom stretnutí, kde sme sa nekoncentrovali na záver zápasu a zbytočné chyby nás stáli body.“  S hráčmi Tsunami to ešte pred posldeným dvojkolom vyzeralo beznádejne, avšak začali bodovať, a tak sa dostali do situácie, keď to majú, takpovediac, vo svojich rukách. „Predchádzajúce výhry so Sabinovom a Prešovom nás, dúfam, nakopli tým správnym smerom. Preto verím, že vyhráme nadchádzajúci duel a dokážeme sebe aj fanúšikom, že stále patríme do extraligy,“ zakončil.

Skaličania sú, zdá sa, taktiež pripravení a odhodlaní svoj dvojbodový náskok a výhru z prvého vzájomného zápasu potvrdiť. Prípravu na tento duel zobrali naozaj vážne. „Na tento zápas, sa veľmi tešíme, je to vyvrcholením nášho pôsobenia v Mužskej extralige a pôjdeme do neho na 120%,“ prezradil nám najproduktívnejší hráč Skaličanov a druhý najproduktívnejší hráč celej súťaže Lukáš Mráz. „Keďže málokto vie, že sme mali tri tréningy za celú sezónu,  tak nám klub zabezpečil halu v Hodoníne už na sobotný  tréning, aby sme mali aspoň niečo natrénované, pretože sme túto sezónu maximálne podcenili. Už keď sme chceli mať  tréning, tak boli haly vybookované, poprípade to bola už väčšia vzdialenosť na nejakú voľnú halu,“  zveril sa Lukáš s problémami, ktoré musia v klube riešiť. „Zápas propagujeme, aby prišlo čo najviac ľudí a mal by prísť aj hokejový fanklub Skalica. Tak dúfam, že nás to nabudí k ešte lepšiemu výkonu,“ zakončil. Zdá sa, že Tsunami bude čakať peklo nielen na ihrisku, ale aj na tribúne. 

Kto chce zažiť Záhorácke derby o vyhnutiu sa baráži, toho pozývame v nedeľu 28. feburára 2016 o 18:00 do športovej haly TEZA Hodonín, Lipová alej 4110/23 – Hodonín – Česká republika.