Slovenská mužská reprezentácia si poradila vo svojom druhom vystúpení na MS s reprezentáciou Austrálie vysoko 12:2. 

Austrália vs SLOVENSKO 2:12 (0:4,1:1,1:7)

Góly a asistencie: 21. Gartner (Gartner), 59. Frazer (Monckton) – 9. Dudovič (Szabó), 14. Joščák (Dudovič), 16. Ujhelyi (Šefčík), 17. Joščák (Dudovič), 27. Grlický (Matejka), 42. Šefčík (Ujhelyi), 48. Kubovič, 49. Dudovič (Joščák), 52. Dudovič (Nehila), 56. Kročko (Síkorjak), 58. Dudovič (Řezanina), 60. Bulko (Szabó). vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 266 divákov. Rozhodca: Vesa Vilkki, Mikko Alakare.

Slováci vstúpili do súboja aktívne a už v prvej tretine si vytvorili pohodlný štvorgólový rozdiel, keď sa dvakrát presadil Martin Joščák a po jednom góle strelil Michal Dudovič s Lukášom Ujhelyim. Slovenskí reprezentanti ale nedisciplinovane pristúpili k záveru prvej tretiny, keď bol vylúčený v poslednej minúte Juraj Matejka, ktorého na trestnej lavici doplnil Lukáš Ujhelyi. Po Ujhelyiho faule prišlo na rad trestné strieľanie pre Austráliu, avšak Daniela Gartnera vychytal Rastislav Mazák.

Druhé dejstvo zápasu pokračovalo v našom oslabení o dvoch hráčov. Austrálčan Gartner bol tentokrát úspešnejší a znížil v 21. minúte na 1:4. V druhej dvadsaťminútovke sa presadil Martin Grlický, ktorý zvyšoval na 1:5.

Tretia tretina priniesla gólové hody zo slovenskej strany, v ktorej sme strelili Austrálčanom až sedem gólov. Svoj prvý hetrik v mužskej reprezentácii ako aj na svetovom šampionáte strelil 17-ročný Michal Dudovič, ktorý v dnešnom zápase zaznamenal až šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. O ďalšie štyri góly sa postarali Šefčík, Kubovič, Kročko a Bulko. Dve minúty do konca zápasu skorigoval výsledok Austrálčan Frazer. To však nemenilo nič na tom, že slovenskí reprezentanti deklasovali Austráliu 12:2 a už teraz majú istú účasť v osemfinále.

Či si v boji o najlepšiu osmičku zahráme s posledným alebo predposledným tímom skupiny B, rozhodne zajtrajší skupinový zápas s Dánskom, v ktorom nám pôjde o víťazstvo v C skupine. Slovensku na prvé miesto v skupine stačí aj remíza. 

 

Ďalší program Slovenska na MS:

Utorok 6.12.2016 – 10:15 h SLOVENSKO vs Dánsko (priamy prenos od 10:00 na Dvojke)

 

Autor: Lukáš Chovan

Foto: IFF Flickr