Slovenskí reprezentanti dnes nemali úspešný deň. S Dánskom prehrali 2:5, a tak v základnej skupine C obsadili konečné druhé miesto, ktoré im zabezpečuje účasť účasť v osemfinále. Súpera v ňom spoznajú večer, po odohraní zápasu medzi domácim Lotyšskom a Nórskom. S víťazom tohto stretnutia sa zajtra stretneme o 15:00 v boji o štvrťfinále. V prípade, že sa v boji o štvrťfinále stretneme s Lotyšskom, zápas sa odohrá o 18:30. 

SLOVENSKO vs Dánsko 2:5 (0:0,0:2,2:3)

Góly a asistencie: 57. Řezanina, 60. Dudovič (Řezanina) – 21. Hedorf (Pedersen), 37. Nielsen (Overgaard), 47. Eldholm (Jensen), 49. Hedorf (Kristensen), 52. Hedorf (Pedersen). Rozhodca: Andersson, Wissman (Švéd.), vylúčení: 1:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 457 divákov.

V úvodnej tretine sme žiadny gól nevideli. Šance boli na oboch stranách, avšak viac z hry mali práve Slováci, ktorí nepremieňali svoje šance. 

Druhú tretinu začali lepšie Dáni, ktorých poslal už po dvadsiatich sekundách do vedenia Hedorf. V 36. minúte prišlo Kubovičove vylúčenie, ktoré dánski reprezentanti potrestali gólom z hokejky Nielsena – 0:2.

Posledné dejstvo zápasu prinieslo až päť gólov. Zverenci trénera Petra Koutného nezačali poslednú dvadsaťminútku dobre, keď v úvodných jedenástich minútach inkasovali trikrát a stav bol 0:5. Streleckú smolu sa podarilo zlomiť až v samom závere zápasu, keď sa presadil kapitán Řezanina a 17-ročný Dudovič. Slovensko podľahlo Dánsku 2:5. 

Marek Onderko, asistent trénera SR: „Hrali sme celkom dobre, akurát naše góly prišli neskoro. Kľúčové bolo, že sme nepremieňali šance. Potrebovali sme skórovať skôr, ale jednoducho to neprišlo, a to nás zlomilo. Musíme hodiť prehru čím skôr za hlavu. Teraz sa musíme sústrediť na stredajší zápas proti Nórsku alebo Lotyšsku, ich vzájomný duel si pôjdeme večer pozrieť.“

 

Autor: Lukáš Chovan

Foto: IFF