Premiérové zápasy novej slovenskej reprezentácie junioriek dopadli na výbornú. Slovenské juniorky sa pod vedením trénerov Martina Řeháka a Vladimíra Gábora zúčastnili minulý víkend na treťom ročníku medzinárodného turnaja Slovakia Zobor Cup, ktorý sa konal v Nitre. 

Reprezentační tréneri namiesto obyčajného zrazu uprednostnili turnaj v Nitre, kde v novom zložení odohrali svoje prvé zápasy. V ženskej kategórii sa zúčastnili vrátane slovenskej reprezentácie celkom štyri tímy, a to aktuálny vicemajster Slovenska v Ženskej extralige ŠK Slávia SPU DFA Nitra, maďarská ženská florbalová reprezentácia a rakúsky FBC Grasshoppers Zurndorf, ktorý však nemal dostatok hráčok, a tak ho doplnilo niekoľko slovenských hráčiek na čele s našou reprezentačnou brankárkou Radkou Mládenkovou. 

Juniorky v základnej skupine zdolali Nitru 7:3 a Zurndorf 4:2. V zápase s maďarskou ženskou reprezentáciou sa zrodila remíza 1:1, a tak sme kvôli horšiemu skóre skončili na druhom mieste v skupine. 

10469195_451851671658838_523522087223331514_n

                                                                                                                                                               V semifinále tak Slovenky narazili na Nitru, ktorú  v druhom vzájomnom zápase na turnaji zdolali suverénne 10:0. Vo finále na dievčatá čakal jediný tím, s ktorým na turnaji remizovali, a to, maďarská ženská reprezentácia. Cestu za zlatom však slovenské juniorky zvládli výborne, keď zdolali vo finále aj tím maďarskej ženskej reprezentácie, tentokrát vysoko 8:1. 

Pre novú juniorskú reprezentáciu, ktorá je v príprave na budúcoročné majstrovstvá sveta v Kanade, je to tak vôbec prvá medaila z nejakého medzinárodného turnaja. 

V All star tíme sa nachádzali až tri slovenské hráčky. Z tímu slovenskej juniorskej reprezentácie to boli najlepšia strelkyňa turnaja Paulína Hudáková a najlepšia obrankyňa turnaja Timea Patakyová. Najlepšou brankárkou turnaja sa stala slovenská reprezentačná brankárka Radka Mládenková, ktorá sa turnaja zúčastnila s rakúskym tímom FBC Grasshoppers Zurndorf.

10672083_452239928286679_4172307800441591546_n

                                                                                                                                                            Tréner Sloveniek Martin Řehák bol s výkonom svojich zverenkýň nad očakávania spokojný: „Zobor Cup bylo první zápasové vystoupení a dopadlo nad očekávaní, jak výsledkové, tak hlavně holky plnili všechny pokyny a taktické věci, které jsme po nich chtěli a vyžadovali. Samozrejme, některé chyby byli, ale opravdu plnili vše, co jsme si řekli,“ zhodnotil výkon slovenských junioriek tréner Martin Řehák.

Najbližšie na juniorskú reprezentáciu čaká precízny turnaj v Česku – Czech Open: „Teď čeká holky  Czech Open a další program se bude trochu podřizovat ženám kvůli MS ale i juniorky by měli myt svůj program,ale o podrobnejším se bude ještě domlouvat.“

Foto: Ján Csillag